Coffee break

Što je zajedničko menadžeru Ognjenu Bagatinu, šahovskom velemajstoru Alojziju Jankoviću i poduzetniku Marjanu Jakobcu?

Biti uspješan u poslu koji obavljaš, pronaći balans između privatnog i poslovnog života, raspodijeliti radno vrijeme koje često traje i do 12 sati u danu, a pritom ostati koncentriran, fokusiran i pun energije nije nimalo lagan zadatak u današnje doba. Svatko od nas ima svoje rituale koji nas nose kroz dan, a s dvoje poduzetnika i jednim šahovskim prvakom razgovarali smo o njihovim tehnikama uspješnog balansiranja obaveza.

Ognjenu Bagatinu (40), menadžeru i suvlasniku poliklinike Bagatin i  medijske platforme Poduzetnik, dan počinje između 5.30 i 6.00 ujutro jer ima troje male djece. Radni dan mu ponekad traje četrnaest sati, a koncentraciju i budnost održava kavom. „Svaki poduzetnik mora znati da će uvijek raditi više nego drugi, da mora imati viziju, hrabrost i upornost ostvariti tu viziju te biti spreman brzo donositi odluke. Nije uvijek jednostavno „preživjeti“ dan, zato je meni kava često najbolji prijatelj. Gotovo cijeli dan stoji uz mene na stolu iako se trudim ne popiti više od tri u danu.“

Iako se više ne natječe na šahovskim prvenstvima, Alojziju Jankoviću (39), hrvatskom velemajstoru, šah je i dalje prisutan u svakom trenutku u danu. Autoru televizijske emisije o šahu, mnogobrojnih napisanih knjiga i priručnika, svakodnevna vizualizacija novih poteza i rješenja zahtijeva 100% fokusa i koncentracije. „Mi šahisti jako dobro znamo što može donijeti čak i mali gubitak koncentracije, pospanosti i umora, to su sekunde u pitanju i zato kad je partija u tijeku, šah zahjjeva maksimalnu prisutnost, a svaka odlutala misao može značiti poraz. Kava meni napravi jedan „reset“ u glavi, trenutak kad sabirem misli i daje mi snagu za još bolju koncentraciju na bitno. Osim ujutro, volim je piti i nakon ručka jer tada me svlada umor,  a radni dan još nije gotov.“

Vlasniku i direktoru tvrtke Jakob, zastupniku talijanske kave „Must“, Marjanu Jakobcu (40), kava je osim posla, njegovih pet minuta mira. Kako posluje s cijelim svijetom od Australije, preko Kine i Južne Amerike, dan mu počinje oko 5 ujutro a završava kasno navečer. „Za poduzetnika u Hrvatskoj najvažnije je da je tvrdoglav, inovativan i uvijek spreman rješavati sve probleme na koje nailazi na putu. Otkad sam ušao u posao s kavo, još više cijenim ta crna zrnca koja nas vraćaju u život u svakom dijelu dana. Ujutro pijem jači espreso poput naših Napoli kapsula a popodne nešto blaže kave poput Cremosa.“

Must Espresso Italiano, kava je talijanskog brenda koja osvaja i najzahtjevnija nepca. Ono što Must izdvaja od konkurencije, posebna je briga za okoliš u cijelom procesu “od polja do šalice”. U ponudi uz organsku kavu ima i više od 30 blendova kave, u pakiranjima mljevene kave i kave u zrnu te biorazgradive, aluminijske i plastične kapsule kompatibilne s Nespresso® i Dolce Gusto® aparatima.

Sve ih možete nabaviti na www.mustespresso.hr ili u Konzumu i Konzum Kliku, Bio Bio trgovinamabazzar.hr, na E-kupiŽuti Klik, također dostupna je i putem Glova i Wolta, a savršen MUST okus jednostavno treba doživjeti!

Više o Must kavama potražite na Facebook i Instagram profilima.

 

 

 

Povezani članci